Yin yoga

Yin yoga is een zachte meditatieve practice. In een Yin Yogales worden zittende en liggende houdingen 3-5 minuten vastgehouden. Hierdoor wordt het bindweefsel in het lichaam gestimuleerd, de spieren zijn volkomen ontspannen. Yin Yoga werkt met de meridianen van de Chinese geneeskunde, de taoïstische filosofie en boeddhistische meditatietechnieken. Yin Yoga heeft een positief effect op de organen, het immuunsysteem, de spieren en de gewrichten.

Restorative yoga

Restorative Yoga is een nog zachtere practice dan yin yoga. Poses worden 7 tot 15 minuten aangehouden waarbij het lichaam alleen wordt geopend. Restorative is een practice van zelfliefde, kussens en andere props worden gebruikt om de spieren volledig te ontspannen. Het is een prachtige vorm om spanning in lichaam en geest los te laten en daardoor behulpzaam bij opgebouwde stress en burn out klachten.

Yoga nidra

In Yoga Nidra word je in een diepe staat van ontspanning gebracht door het steeds verder loslaten van spanning in ieder deel van het lichaam. Het is een meditatieve practice ook wel yogic sleep genoemd waar je tussen verschillende staten van bewustzijn wisselt. Je gaat je daardoor meer open voelen en kunt verwerken op verschillende lagen. Yoga Nidra is de absolute tegenpool van stress.

Mijn lessen zijn wekelijks te volgen bij Bluebirds Yoga West en ABS te Buitenveldert. Daarnaast geef ik yoga op aanvraag: privé, bedrijfsyoga of in een groepje dat zelf is samengesteld. Ook kinderyoga behoort tot de mogelijkheden. De les kan aan huis, op locatie of op mijn eigen locatie plaatsvinden.

Voor meer informatie of vragen kun je rechtstreeks via email of telefoon contact opnemen via tabblad ‘Contact’.

Aanbevelingen

  • Wat een heerlijke Yin stem heb je! – Jasmijn
  • Op een zachte en veilige manier geef je les. Heel prettig om zo dieper met jezelf verbonden te raken. – Freek
  • Onwijs bedankt voor de heerlijke yogales. Ik kwam helemaal zen thuis. Heb nu al zin in de volgende lessen! – Sandra
  • Een zachte, liefdevolle les, je bent helemaal in je element en dat is voelbaar. – Eline
  • Wat een luxe dat ik voor deze yogales de deur niet uit hoefde, dat je aan huis kwam maar de les wel de sfeer had van een studio! – Leonie