Voor een aanmelding is een verwijsbrief van de huisarts, de GGD-arts of een beschikking van het wijkteam nodig. Bij de intake dient u de verwijsbrief , de zorgpas en het identiteitsbewijs mee te nemen. Jongeren onder de 16 jaar hebben toestemming van ouders nodig, vanaf 16 jaar is het wenselijk. In de begeleiding van jongeren is het afhankelijk van de leeftijd en situatie in welke mate ouders/ verzorgers betrokken worden. Het kan ook helpend zijn om school te betrekken, dit gebeurt altijd in overleg.

Tarieven

Kind en jeugd: Vanaf 2015 valt de jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten en maakt dit geen deel meer uit van uw zorgverzekering. De praktijk heeft een contract met de gemeente Amsterdam- Amstelland en Zaanstreek- Waterland. Van andere gemeenten wordt de zorg niet vergoed bij kinderen en jongeren. U kunt de zorg ook zelf betalen, het uurtarief is € 90,00. U heeft dan geen verwijsbrief nodig.

Volwassenen/ Relatie therapie: Ik heb bewust gekozen geen contract af te sluiten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat u er goed aan doet met uw zorgverzekeraar contact op te nemen om te achterhalen in hoeverre uw behandeling wordt vergoed.

In alle gevallen geldt bij het annuleren van een afspraak: tenminste 24 uur van te voren. Mocht dat niet lukken of een afspraak wordt vergeten dan wordt er een bedrag van 50 euro in rekening gebracht.