Levensverhaal

Altijd al eens in gesprek willen gaan over je levensloop?

Misschien herken je het wel; bij het lezen van een diepte-interview in de bijlage van de krant of een magazine het heimelijke verlangen ook een keer geïnterviewd te worden. Om voor jezelf terug te blikken en dingen op een rijtje te zetten of om je verhaal door te kunnen geven aan dierbaren. Van het vertellen van een levensverhaal is ook bekend dat het kan helpen om dingen te verwerken.

Je hoeft geen bekende persoon te zijn om een waardevol, bijzonder levensverhaal te hebben. Ieder mens heeft een unieke levensloop dat het verdient om vertelt te worden.

Als psycholoog en gezinstherapeut ben ik nieuwsgierig naar de mens en zijn achtergrond. Bovendien ben ik in staat om de juiste vragen te stellen en een prettige sfeer te creëren. Hierdoor ontstaat ruimte en ben je in de gelegenheid om je verhaal te vertellen. Hoewel eigenlijk graag verteld of gevraagd is het nog niet zo eenvoudig om als dierbaren met elkaar in gesprek te gaan over de jeugd en intimiteiten uit het verleden. Verlegenheid, gene, onwennigheid of angst kunnen meespelen. Er zijn bovendien vaak dingen onuitgesproken gebleven of verdrongen omdat ze pijnlijk of confronterend zijn. Als professional ben ik kundig en toch op zekere afstand waardoor je verhaal verteld kan worden wat als verhelderend en misschien zelfs verlossend kan werken.

Jouw unieke levensloop kan een mooie manier zijn om je kinderen of andere familieleden mee te nemen middels je opgetekende verhaal. Er ontstaat meer begrip en inzicht. Niet alleen in jou als persoon en je leven, maar ook in zichzelf omdat patronen zichzelf vaak herhalen over generaties.

Tijdens het interview en optekenen van je verhaal, komt ondermeer je gezin van herkomst aan de orde via de stamboom. Tevens wordt aandacht besteed aan belangrijke gebeurtenissen, bepalende keuzes en de rol of positie die door jou is ingenomen.

Babyverhaal

Ben je pas moeder geworden? Dan kan het babyverhaal een prachtige aanvulling zijn op het fotoboek! Ik ga uitgebreid in op alle ‘eerste keren’ middels een diepte-interview over de ontwikkeling van je kleintje. Dit is ook een leuk kraamcadeau idee!

Ik neem de tijd en kom graag thuis langs maar we kunnen ook in mijn praktijkruimte afspreken. Bij vragen of aanmelden zie tabblad ‘Contact’.