Altijd al eens in gesprek willen gaan over uw levensloop?

Misschien herkent u het wel; bij het lezen van een diepte interview in de bijlage van de krant of een magazine het heimelijke verlangen ook een keer geïnterviewd te worden. Om voor uzelf terug te blikken en dingen op een rijtje te zetten of om uw verhaal door te kunnen geven aan dierbaren. Van het vertellen van een levensverhaal is ook bekend dat het kan helpen om dingen te verwerken.

U hoeft geen bekende persoon te zijn om een waardevol, bijzonder levensverhaal te hebben. Ieder mens heeft een unieke levensloop dat het verdiend om verteld te worden.

Als psycholoog en gezinstherapeut ben ik nieuwsgierig naar de mens en zijn achtergrond en bovendien in staat om de juiste vragen te stellen en sfeer te creëren waarin ruimte ontstaat om uw verhaal te vertellen. Hoewel eigenlijk graag verteld of gevraagd is het nog niet zo eenvoudig om als dierbaren met elkaar in gesprek te gaan over de jeugd en intimiteiten uit het verleden. Verlegenheid, gene, onwennigheid of angst kan meespelen. Er zijn bovendien vaak dingen onuitgesproken gebleven of verdrongen omdat ze pijnlijk of confronterend zijn. Als professional ben ik kundig en toch op zekere afstand waardoor uw verhaal verteld kan worden wat als verhelderend en misschien zelfs verlossend kan werken.

Uw levensloop verhaal kan een mooie manier zijn om uw kinderen of familie inzicht te laten krijgen. Niet alleen in u maar ook in zichzelf omdat generaties zichzelf herhalen. Er ontstaat meer begrip en inzicht in zichzelf door uw verhaal.

Uw eigen gezin van herkomst komt aan de orde via de stamboom maar ook bepaalde keuzes die zijn gemaakt en waarom of de rol of positie die is ingenomen in een situatie.

Ik neem de tijd en kom graag bij u thuis langs maar we kunnen ook in mijn praktijkruimte afspreken.